Opinie klientów|o smarthost.pl

Poprosiliśmy naszych Klientów, żeby nieobowiązująco opisali, z czego szczególnie są zadowoleni w zakresie współpracy ze Smarthost.
Poniżej prezentujemy opinie naszych Klientów o hostingu Smarthost.pl

Jolanta Wilsz

Jolanta Wilsz, Jolanta Wilsz

www.jolantawilsz.pl

2020.09.20

Firma hostingowa Smarthost w 2013 roku stworzyła moją stronę internetową https://www.jolantawilsz.pl Wielokrotnie będąc w firmie dziękowałam za profesjonalne wykonanie tej strony. Wiele osób wypowiedziało bardzo pozytywne opinie na jej temat. Od siedmiu lat strona funkcjonuje bez zarzutu, za co chciałam serdecznie podziękować firmie Smarthost.
Firma dobrze obsługuje swoich klientów. Polecam.

Ceramika IRMINA Zakład Ceramiki Art

Edward Bogucki, współwłaściciel

www.irmina.pl

2020.09.17

e-skutery.krakow.pl

Grzegorz Stupnicki, prokurent

www.e-skutery.krakow.pl

2020.09.17

Polecam! Jak na nasze potrzeby bardzo dobra szybkość działania serwerów. Bardzo dobry kontakt z serwisem. Szybka reakcja na nasze potrzeby. Awarii jak dotąd nie było więc nie mamy jak oceniać skuteczności ich usuwania :)
Stabilne i bezawaryjne rozwiązanie w rozsądnych pieniądzach. Polecam!

FabrykaNaklejek.com

Marek Kotula, Administrator

www.fabrylanaklejek.com

2020.09.17

Skajfan

Jacek Barański, Przedsiębiorca

www.skajfan.pl

2020.09.16

Szczerze polecam usługi hostingowe w firmie Smarthost. O wyborze firmy zdecydowała rzetelność oraz profesjonalizm z jakim traktują swoich klientów. Ceny też są bardzo konkurencyjne na tle innych firm hostingowych.
To mój pierwszy rok z hostingiem od Smarthost i zapowiada się że zostaję z Wami. Smarthost jest niezawodny, a porady i pomoc błyskawiczne. Oby tak dalej!

Łukasz Ścibor

Łukasz Ścibor, właściciel

www.lukaszscibor.com

2020.09.16

Blog Ernesto Che GO

Rys Iw, Ernesto Che GO (właściciel)

blog.gamover.org

2020.09.15

Co tu dużo gadać, SmartHost to porządna firma oparta na solidnej ekipie. Nie wierzysz - sprawdź, ja polecam.
Doskonały, szybki i niezawodny hosting. Bardzo fajna opcja resellerska. Support na najwyższym poziomie. Polecam z czystym sumieniem.

Paweł

Paweł, Właściciel

www.bankert.pro

2020.09.15

Reisebus

Krzysztof Gołuchowski, właściciel

www.reisebus.pl

2020.09.15

Zmieniając po kilkunastu latach dostawcę usługi hostingu na Smarthost.pl nie brakowało nam wątpliwości, tym bardziej, że ofert i opinii o hostingodawcach jest bez liku. Celowo wybraliśmy ofertę z tzw. średniej półki gdyż spora grupa z tych najwyższych już została przez nas przetestowana. I co okazało się ? Bardzo trafny wybór ! Dostępność, bezawaryjność, czas reakcji, obsługa oraz wszelkie inne dodatki do hostingu (może nawet zbyt wiele) stoją na znacznie wyższym poziomie od usług mocno przereklamowanych gigantów. W Smarthost.pl w praktyce odczuwamy, że jesteśmy ważnym Klientem i co równie ważne - szanowanym ! Aż dziwne, że koszty są znacznie niższe.
Jesteśmy bardzo zadowoleni z szybkości i niezawodności. Wszystko działa płynnie, nie odnotowaliśmy przerw. Smarthost został nam polecony teraz my polecamy. Ogólnie super.

Komornik Sądowy przy SR w Świdnicy

Małgorzata, Walas

www.komornik-swidnica.com.pl

2020.09.15

Fatties LTD

Mateusz Godlewski, Założyciel

ecomercy.pl

2020.09.15

Korzystam z różnych hostingów i z całym przekonaniem stwierdzam, że na Smarthost nie zawiodłem się jeszcze nigdy. Tematy ogarniane są szybko a obsługa klienta jest rzetelna co jest dla mnie decydującym argumentem przy wyborze hostingu.
Podczas rozpoczęcia współpracy z Agencją Interaktywną otrzymaliśmy rekomendację zmiany usługi hostingowej na bardziej wydajną i szybszą oferowaną w smarthost.pl. Do tej pory funkcjonowanie strony www przebiega bezproblemowo i stabilnie. Wyraźnie poprawiła się też szybkość ładowania serwisu.

Systema Polska Sp. z o.o.

Barbara Kowalczyk, Dyrektor Marketingu

www.systemapolska.pl/

2020.09.15

noli

Bartosz Doryń, Founder

noli.pl/

2020.09.15

Jestem związany ze smarthost już kilka lat i nawet nie szukam innego hostingu. Wszystko działa bezproblemowo i przede wszystkim szybko. To może można powiedzieć również o jakiś innych firmach, ale jednego na pewno nie pobiją. Jakości obsługi klienta. Support był w stanie pomóc we wszystkich moich problemach, które niestety wynikały z moich działań. Mimo wszystko otrzymałem pomoc i mój problem został rozwiązany. Bardzo polecam
Zajmuję się budową stron www, ecommerce i marketingiem internetowym od od ponad piętnastu lat – wybór dobrego hostingu dla mnie i moich klientów to priorytetowa sprawa. Po wielu złych doświadczeniach z różnymi firmami hostingowymi polecono mi firmę smarthost, którą wręcz jestem zachwycony. Cena jest zdecydowanie warta jakości, jaką tu otrzymacie. Smarthost spełnia wszystkie moje wymagania i standardy pracy. Na tle konkurencji smarthost wyróznia szybka komunikacja za pomocą okienka czatu w prawym dolnym rogu gdzie zawsze otrzymuję szybką profesjonalną pomoc. Obecnie 90% moich klientów za moją namową używa serwerów smarthost, dzięki temu od wielu lat nie mam żadnych problemów z serwerami.

Michał Jabłoński

Michał Jabłoński, Właściciel

growyourbusiness.solutions

2020.09.15

BudkaFoto

Dawid Duda, właściciel

www.budkafoto.com.pl

2020.09.14

Najlepszy stosunek ceny do jakości. Jakość można zmierzyć przede wszystkim intuicyjnym interfejsem panelu i świetnym wsparciem 24h. Osoby pracujące we wsparciu technicznym, zawsze chętnie pomagają w wielu kwestiach technicznie skomplikowanych szczególnie dla laika.
Smarthost to moja pierwsza firma hostingowa. Jestem tu klientem od maja 2020 i jak do tej pory jestem bardzo zadowolona. Wszystko działa sprawnie i szybko. Panel abonenta jest prosty w obsłudze. Jeszcze nie miałam potrzeby kontaktować się w sprawie jakiejkolwiek pomocy ale wiem od innych użytkowników, że jest ona na wysokim poziomie. Jeśli chodzi o ceny, to przed decyzją porównywałam je z innymi hostingami i ten był dla mnie najbardziej przystępny. Ważne jest dla mnie to, że mam zapewniony certyfikat ssl, możliwość podpięcia nawet 5 domen, codzienny backup i wiele innych ważnych rzeczy zawierających się już w najniższym dostępnym abonamencie. Podoba mi się też darmowa opcja 14 dni na próbę (z której korzystałam), żeby móc sprawdzić czy będzie mi ten hosting odpowiadał. Na tę chwilę nawet nie myślę o zmianie hostingu i mam nadzieję, że tak pozostanie :)

Zakręcone Chilli

Monika Pachel, Przedsiębiorca

zakreconechilli.pl

2020.09.14

27H Sp. z o.o. Konsultanci biznesu

Piotr Walendowski, Prezes zarządu

consultingdlafirm.pl

2020.09.14

Polecam firmę SmartHost. Kiedy stawiałem stronę na wordpressie i miałem pytania, a miałem ich wiele, to po prostu pisałem. Zawsze pomogli... Wysoki poziom obsługi. To solidna firma.
Godny polecenia hosting na przyzwoitych warunkach. W razie potrzeby - służą pomocą, a warunki uczciwe w porównaniu z alternatywami dostępnymi na rynku. Dziękujemy i polecamy firmę smarthost jako dostawcę usług hostingowych.

Składy Opałowe STOKŁOSA

Dawid, Kierownik działu handlowego

www.skladystoklosa.pl/

2020.09.14

Indexmedica sp. z o.o.

Jadwiga Szymeczko, Menadżer

www.indexmedica.com/

2020.09.14

Korzystamy z firmy Smarthost.pl od wielu lat. Widzimy, jak zmienia się Internet i jak ważny jest bezawaryjny, bezpieczny oraz szybki hosting. Szybkość ładowania się strony jest również kluczowa z punktu widzenia promocji w Google – dlatego wybór Smarthost.pl jest wyborem, który zdecydowanie polecamy.
Na stronę smarthost trafiłem przez internetowy ranking. 2 lata korzystałem z konkurencyjnego hostingu ale tylko do maili - chociaż w poprzedniej pracy było ich kilku i nigdzie dobrze. Schody zaczęły się gdy wreszcie mogłem skończyć e-sklep i zacząć wrzucać masowo ofertę - około 1500 produktów z jednego pliku. 6 ofert i strona zawieszała się nie wyświetlając błędu. Dokopałem się do źródła i niby baza wyrzucała problem. Pisałem z helpdeskiem tamtego hostingu i nic się nie dowiedziałem. Winą miał być mój plik który daje za dużo zapytań. Myślę sobie, może rzeczywiście wina pliku albo platformy, ale porozmawiałem z zaprzyjaźnionym informatykiem i rozwiązanie było według niego jedno - zmień dostawcę hostingu a później zobaczysz czy problem się powtórzy. I tak napisałem do obsługi smarthost - opcja chatu u innych nie zawsze działa a tu uzyskałem odpowiedź po minucie. Myślę, że pewnie miałem farta ale kolejne wiadomości przychodziły równie szybko. Obsługa do pewnego momentu była w stanie odpowiedzieć na pytania, na te bardzo szczegółowe zamiast odpowiedzi zaproponowano mi darmowy okres próbny. Myślę ok, sprawdzę, nic mnie to nie kosztuje oprócz chwili czasu. Wgrałem sklep bez konfiguracji i uruchomiłem import ofert, minęło kilka minut i cała oferta była w sklepie. Nie pozostało mi nic innego jak zdecydować się na ten hosting. Skorzystałem z darmowej migracji i sobie myślę - pewnie za późno wysłałem dane i prośbę o przeniesienie, a tu kolejna pozytywna niespodzianka - migracja mogła być przeprowadzona w ustalonych przeze mnie godzinach kolejnego dnia - ostatniego dnia działania starego hostingu. Naprawdę byłem zaskoczony poziomem obsługi. Teraz wszystko mi działa, nie mam problemów z wydajnością a przy kolejnych rozmowach obsługa nadal wykazuje się profesjonalizmem. Również przy przeniesieniu domeny zagranicznej - gdzie poprzedni usługodawca mimo wiedzy, że chce ją przenieść zablokował mi tę możliwość, smarthost bezzwłocznie mi pomógł. Będę polecać wszystkim zainteresowanym.

KUGO Automotive

Jakub Szarek, właściciel

www.kugoautomotive.pl/

2020.09.14

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Hosting WordPress

Szybkość i wydajność: dyski ssd, http/2, wiele metod cache, bezpłatne przeniesienie danych, bezpłatne certyfikaty SSL

Hosting Joomla

Szybkość i wydajność: wysokie I/O, dużo pamięci RAM, dyski ssd, http/2, bezpłatne certyfikaty SSL, wsparcie techniczne

Hosting Presta

Bezpieczeństwo i wydajność: pełna separacja, technologia anty-exploitowa, dysk SSD, http/2, bezpłatne certyfikaty SSL.

Serwery dedykowane

Wszędzie tam, gdzie wymagana jest duża moc obliczeniowa, możesz wybrać jeden z naszych serwerów dedykowanych w naszej własnej serwerowni zlokalizowanej w Polsce.

Serwery VPS

Kiedy musisz skonfigurować system operacyjny na naszej platformie hostingowej, dobrym pomysłem jest wybranie własnego VPS z cPanel i dostępem do roota.

Rejestracja Domen

Na Smarthost.pl można zarejestrować kilkaset rodzajów domen z całego świata. Nasze ceny są przystępne dla wszystkich. Jesteśmy partnerem NASK.